Cârnații sunt delicioși în orice combinație i-ai savura.
Noi îți propunem 3 rețete delicioase:
Ruladă de carne cu cârnați:
Ingrediente:
felii de pulpă de porc
cârnați de porc
ulei
sare și piper
usturoi, busuioc, coriandru și bobițe de muștar
Mod de preparare:
Spală feliile de carne, șterge-le și bate-le ca pentru șnițel.
Sărează și piperează fiecare felie de carne.
Așază deasupra cârnatul. Rulează carnea și leagă cu ață.
Deasupra se poate presăra usturoi, busuioc, coriandru si bobițe de muștar, după gust; pune puțin ulei și introdu vasul la cuptor.
Între timp, stropește cu o lingură bucățile de carne cu uleiul din vas. Către final se poate adăuga vin roșu.
Varză dulce cu cârnați proaspeți
Ingrediente:
1 varză dulce de aproximativ 1 kg
600 g cârnați proaspeți de porc
3-4 roșii
1 ceapă
1 ardei gras roșu
1 morcov
1 mână de frunze de spanac
țelină
pătrunjel
mărar
50 g ketchup
2-3 frunze de dafin
150 ml ulei
sare
piper
paprika
cimbru
1 cub/linguriță concentrat costiță afumată
Mod de preparare:
Varza dulce se toacă mai mare, presară cu puțină sare și frământă puțin cu mâinile, ca să se înmoaie.
Într-un ceaun sau vas de tuci, pune ceapa tocată la călit în 50 ml ulei, morcovii feliați și varza, iar după câteva minute adaugă roșiile tăiate cubulețe, ardeiul gras, spanacul și verdeața tocate mărunt, ketchup. Adaugă un pahar de apă și lasă la fiert la foc mic până se înmoaie bine varza, având grijă să nu scadă de tot zeama, aproximativ 30 minute
Condimentați cu sare, piper, paprika, cimbru, concentratul, adaugă frunzele de dafin și mai lasă să dea câteva clocote.
Între timp, prăjește cârnații în uleiul rămas, apoi porționează-i și țineti-i la cald.
Așază varza călită pe farfurii sau pe platou, cârnații prăjiți deasupra și ornează cu frunzulițe de mărar, pătrunjel și fâșii subțiri de ardei roșu și iute.
Poftă bună îți dorim!
Tartă cu legume, cârnați și cașcaval
Ingrediente:
Pentru blat:
300 g făină
60 ml ulei
200 ml lapte
15 g drojdie
puțină sare
Pentru compoziție:
o ceapă
ardei roșu
ardei verde
o pungă de 500 g de legume congelate adică morcov și conopidă
sare
piper
cârnați de casă
ulei
Mod de preparare:
Pentru a pregăti blatul, amestecă toate ingredientele foarte bine și apoi frământă până devine un aluat. După aceea, întinde aluatul într-o tavă de tartă unsă și tapetată.
Pune ulei într-o tigatie peste care ai pus ceapa tăiată peștișor, ardeiul roșu și verde taiat cuburi, apoi legumele congelate și cârnații tăiați rondele peste care ai pus puțină apă și lasă să fiarbă până a scăzut toată apa.
Apoi pune peste blat legumele și carnații peste care ai răzuit cașcaval.
Lasă tava la cuptor până s-a făcut blatul.
Servește cât este cald și bucură-te de gustul foarte bun!
Poftă Buna!