I. Cafea cu rom și gheață
Ingrediente:
2 plicuri de ness sau cafea instant
500 ml apă
2-3 linguri lapte
2 linguri rom
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Pregătește nessul conform instrucțiunilor cu jumătate de litru de apă. Toarnă rom în băutură, după gust.
Într-un blender mixează gheața și apoi adaug-o într-un pahar înalt. Adaugă nessul și laptele pentru un
gust delicios.
II. Cafea rece cu topping de caramel și înghețată
Ingrediente:
1 ceașcă espresso
2-3 linguri de lapte
1 cupă înghețată ciocolată
Topping de caramel
Boabe de cafea
Mod de preparare:
Pentru început amestecă laptele cu ceașca de espresso, toarnă mixul într-un pahar, adaugă înghețată de
ciocolată și apoi adaugă toppingul de caramel.
Pentru o aromă aparte, ia boabele de cafea și prăjește-le în tigaie. După ce s-au prăjit, mixează-le în
blender și apoi presară-le deasupra băuturii.
III. Ice coffe cu lapte și frișcă
Ingrediente:
60ml lapte
100ml cafea
2 lingurițe zahăr
3 linguri frișcă
50g ciocolată
Mod de preparare:
Amestecă o ceașcă de espresso sau ness, după preferințe cu lapte și zahăr. Pune întregul conținut într-
un pahar, apoi adaugă frișca și decorează cu ciocolată neagră, rasă pe deasupra. Adaugă o cireașă sau o
căpșună pentru aspect plăcut.
Cu astfel de băuturi răcoritoare, te poți simți pregătit pentru zilele călduroase de vară.